Village Of The Damned

Mäh! Dom visar ju Village Of The Damned på 3:an ikväll! 00:45! dont miss!


Det Okända

Skräckfilmer kan jag se. Spelar ingen roll om jag är ensam eller i sällskap, vilken tid på dygnet som helst. Blodigt eller hårresande.
Men "Det Okända" på tv 4+ klarar jag inte av.
Det går inte. Kanske för att det är verkliga händelser och riktiga personer. Jag kan inte sova och hör ljud efter jag sett det. Livrädd! huvva..

disneyskräck!

Har inte riktigt fattat när Halloween är iår. Det verkar inte norrbotten ha heller.. Både nu i helgen och nästa är det fester hit och dit.
Har haft två väldigt roliga filmveckor! Har upptäckt att youtube ligger på alla bra disneyfilmer och alla bra skräckfilmer anno 60/70/80-tal! Himmel!

Alright. Detta är några av filmerna jag sett:
Rosemarys baby. Rekomenderas! Förrutom att Mia Farrow är apsnygg i denna film är den riktigt bra!
Rosemary och hennes man flyttar in i en ny lägenhet. Grannarna är satansdyrkare och RM fruktar för hennes ofödda babys liv!
Look what happened to Rosemarys baby (R-Ms baby 2) Näe. Det räcker med att ni ser ettan. Skitfilm.
The village of The Damed (80 tals versionen) En liten by tuppar av och har en blackout i 6 timmar. när alla vaknar är alla kvinnor gravida. 9 månader senare föds ett gäng söta, vithåriga, rödögda, identiska barn och konstiga"olyckor" börjar hända i byn. Underhållande men inte den bästa jag sett.
The Exorcist. vet att min kära Åsa inte vill se den pga vad hennes mor berättat. Men det är bra! obehaglig men  väääldigt sevärd!
Carrie (från 1976) Detta är orginalet men jag gillar den nya versionen bättre!
Carrie (från 2002) Den mobbade utstötta Carrie lever ensam med sin kristna psycomamma. Carrie har en förmåga att flytta saker endast med sinnet och när hon utsätts fruktansvärt skämt på skolbalen får hon äntligen sin hämd! Tror denna var filmad som en serie för tv, ganska lång, men mycket mer detalierad än orginalet. Man hatar mobbarna, avskr mamman och vill inget annat än att heja på Carrie! Ja hon slaktar hela skolan. Se den!
the rage: Carrie 2 . Nej. Tror denna fick nåt pris för årets sämsta film. Förtjänat.
Dracula (bram strokers). Drakula. Alla vet väl typ vad den handlar om. Inte särskilt läskig men underhållande.
the Omen (1976) En senator och hans fru får en son. Som självklart visar sig vara "the son of the devil". Lagom och faktiskt riktigt bra!
scary movie 2. jag vet den räknas inte men jag behövde något att lätte upp stämningen efter jag sett exorcisten.
Scream. har aldrig gillat splatters. men vad fan, den visades igår på tv så jag såg.

Och hela kalaset avslutades igår med screamawards på tv:)
och ja, jag är en nörd. En nörd med kanske lite för mycket fritid.

Orkar inte ens tänka på alla disney jag såg förra veckan.. men ni kan ju tänka er. Typ alla som finns plus uppföljare.
Två som borde få nämnas, som faktiskt inte är Disney, är mina brandomsfavoriter: The Secret Of Nimh och An American Tail: Fievel goes west.

The secret of nimh handlar om ms. Brisby, musmamman som tar hjälp av överinterlligenta råttor att hjälpa hennes familj och sjuka son timmy.
An American Tail: Fievel goes west (tror den hetter typ Fievel i America på svenska) har kanske många sett?
Handlar om den lilla ryska musfamiljen som imegrerar till America för att där finns inga katter (tror dom). Yngsta sonen Fievel kommer bort på fartyget och filmen handlar om att lilla Fievel försöker hitta sin familj.
Se den! sååå bra!

Gå in nu på youtube och se lite skräck!


Beslut

Gick ganska bra på första repet idag! Gjorde klar hela chigagodansen (cell block tango) och på tisdag börjar vi med den andra delen. Blir väldigt show/musikal/40tal inspirerat nummer! gud så roligt!
Vette fan vad jag ska göra imorgon.. Utgång i luleå, Sparta i älvsbyn, farmen med Mikaela, jobb i kåbban?
Vilka problem va?..
Nu åker jag till byn iaf och hänger med familjen! dax för fredagsmyyyys!


zeta jones är grym i Chicago


jobb

Ikväll ska jag jobba! Så roligt att man får vika så mycket på dansen..
Och vet ni? Fått en sjukt bra dansjobb! Ska uppträda när Idol kommer till luleå! Börjar repa imorgon och hela nästa vecka också.. Blev så nervös när jag fick veta igår. Svettades ursinnigt.
Man är ju inte riktigt på top om man säger så.. Men det ska nog gå bra. Eller det MÅSTE gå bra..!


zuccinikaka

alltså det här måste ni prova!
  • en sån där färdiggjord smördeg som går att köpa överallt
  • typ 2 zuccini
  • 1 ägg
  • ricotta
  • parmesan
  • salt peppar
stek zuccinin en liten stund. lägg ut smördegen i en form med smörpapper under. blanda ricotta, typ en halv dl riven parmesan, salt peppar, ett eller två ägg och blanda med zuccinin. häll allt i formen. in i ugnen typ 30 min. klart!




Välkommen

det är måndag den 26 oktober.
vet inte riktigt varför jag helt plötsligt har fått lust att skriva igen, känns som om det var nåt år sen jag ens loggade in här.
har en riktigt dålig dag. jag känner mej sjukt ensam. saknar åsa, saknar ame, saknar jelena, amanda, alla mina nära. fan.
åker till Italien kring den 24 nov igen. har pendlat dit hela året och det börjar faktiskt bli lite jobbigt.. fast den här gången stannar jag ända till maj så det blir bra.

tänkte jag ska skriva lite om Toscana!
den 14:e åkte jag och amedeo 6 timmars bil till hans pappas hus/lägenhet i montalcino. för er som funderar på att åka till italien för första gången så rekomenderar jag toscana! det är som taget ur en film. så otroligt vackert! som om hela regionen har stannat i tiden.
vi hade 4 dagar av bara strosande längst kullerstens gator, vinprovning, pasta, oster och lite historia. huset låg i centrum av montalcino, på typ ett berg eller en kulle så utsikten var otrolig. kunde se flera mil av vingårdar och slätter. som sagt; taget ur en film. hoppas vi åker tillbaka till sommaren, det är tydligen dubbel så vackert då.
längtar redan.

nu ska jag försökt få något gjort. pluggar italienska 2 timmar om dagen för att försöka få nån ording på det här språket.
piano piano. det går sakta kan jag säga:/



bilder från montalcino: http://www.facebook.com/#!/album.php?aid=232989&id=649392822

RSS 2.0